home biografie discografie cd's bestellen fotogalerij links contact

Biografie

Het meningsverschil betekende het einde van het trio dat onder de naam Trio Los Paraguayos bij Philips drie platen had opgenomen met traditionele Paraguayaanse folk. Luis haalde vervolgens zijn broer uit Paraguay om een nieuw trio te stichten en bleef bij Philips. Agustín Barboza keerde terug naar Paraguay en opereerde van daaruit. Digno Garcia bleef in België en tekende een platencontract bij Jacques Kluger , baas van World Music waar ook Will Tura later onderdak vond. Tura speelde overigens vanaf zijn zestiende samen gitaar met Digno, wat ondermeer resulteerde in een compositie ' La Luna de Asunción ', voor Will Tura later een grote hit onder de Nederlandse naam ' Hemelsblauw '.

Digno zette ook de Spaanse tekst voor ' Arrivederci Maria ' op papier voor Will. Een project om samen een plaat uit te brengen, ging niet door wegens het overlijden van Digno aan hartproblemen in 1984.

Hoewel de drie Paraguayanen muzikaal elk hun eigen weg gingen, bleven ze vrienden.

Voor de twintigste verjaardag van het ontstaan van het eerste trio in '74 zouden de drie elk met hun eigen combo in Oostende (België) optreden. Acht dagen voor dat optreden overleed Luis Alberto del Parana in Engeland. Zijn broer, Reynaldo Meza , werkte onder de naam ' Los Paraguayos ' tot zijn overlijden in de sporen van Luis Alberto del Parana . Agustín Barboza overleed na zijn terugkeer in Paraguay.

<< terug      verder >>